Трети ден не съм чул от прокуратурата това, с което Мартин

...
Трети ден не съм чул от прокуратурата това, с което Мартин
Коментари Харесай

Николай Стайков от АКФ: Нотариуса беше известен като собственик на частен клуб за магистрати

„ Трети ден не съм чул от прокуратурата това, с което Мартин Божанов беше най-известен през последните години – той беше притежател на един затворен частен клуб за магистрати доста покрай Специализираната прокуратура, където се ходеше със специфични карти за достъп. Използва се за неофициални връзки с магистрати от приблизително и високо равнище. “

Това сподели в събота по бТВ разследващият публицист и съосновател на Антикорупционния фонд Николай Стайков. 

По думите му въпросният клуб се е намирал в столичния кв. „ Гео Милев “ на улица „ 22 септември “ и в него са ходили висши и антикорупционни магистрати.

„ При мен стигна, откакто осветихме „ Осемте джуджета “. Ние видяхме едно затворено заведение с тъмни стъкла, само че това е безусловно доказано и приканвам прокуратурата и следствието да си свършат работата и да открият кои са били магистратите с карти за достъп до заведението на Мартин Нотариуса “, добави Стайков.

В свое разследване Антикорупционният фонд показа записи на серия от диалози, които разкриват кои са „ помагачите ” с въздействие в правосъдната система. Журналистите вършат и интервю с Мартин Божанов-Нотариуса.

„ Едно извънредно надменно изявление на човек, който е трансформирал въздействието си в правосъдната система в модел за бизнес осребряване – правене на пари от споразумяване на каузи, инспекции в правосъдната система. Той е един от огромните трима. Това е държание на човек, който към този момент е достигнал точка на всесилие и възприятие на тотална безотговорност и това идва от въздействието.

Ако проследим още през цялото време на прословутото откраднато дело, единствен неповторим случай да се открадне дело от Софийски градски съд, последователно се построява резистентен модел на правилото на моркова и тоягата. Морковът са пари, екстри от всевъзможен тип, а тоягата са институциите, които са разполагаем да се отвори или затвори дело и медийните офанзиви и компроматите като наказване ”, уточни Николай Стайков. 

Според него ще има голям скандал, в случай че се разплете всичко по проблема " Мартин Божанов ".

„ Опасявам се, че в случай че се разплете всичко по проблема „ Мартин Божанов “, който е голям, това ще провокира турбуленции в правосъдната система и ще получим прегрупирането, което е комфортно за тази невидима част от общата сглобка, продължение на политическата сглобка в правосъдната система.

Трябва да си разбираем кои са тези, които вършат прегрупирането и които дърпат конците на прокурорските и съдийските асоциации и въздействието в системата в своя изгода. Много е значим този откъс, кой се прегрупира и кой е изпратил въпросния човек при него. Ето това са те “, сподели Николай Стайков от АКФ.

Той напомни, че все по този начин няма никаква информация за Пепи Еврото. И счита, че ще се направи опит всичко да се трансферира на него без задълбочено следствие на всички забъркани.

" Когато имаме изчезнал човек, изключително мъртъв човек, най-удобното е да се припише всичко на него и да се затворят неуместните каузи. Имам съмнения, че това ще се случи, когато делото се падне на някой забъркан непосредствено или косвено, или човек със златна карта от затворения частен клуб “, разяснява още Стайков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР